8. mars: Bli med på markeringer av kvinnedagen!

Publisert: 01. mars 2024

Trondhjem sanitetsforening i 8.-marsjtog

Det blir avduket “Blåplakett” for Fredrikke Marie Qvam på fødestedet hennes (Binggården) i Kjøpmannsgata 8, fredag 8. mars kl. 11. Torgmøte med appellanter og 8. marstog starter kl. 17, med påfølgende festmøte.

I en tid der kvinner hadde få eller ingen muligheter til å påvirke samfunnsutviklingen, ble Sanitetskvinnenes grunnlegger Fredrikke Marie Qvam en av de fremste forkjemperne for kvinners rettigheter. Nå blir hun hedret med en av de første “blåplakettene” i Trondheim. Formålet med de blå skiltene er å fortelle kulturhistorie i kortform der det faktisk skjedde. Kriteriene for skilting er i stor grad knyttet til en betydningsfull person, en historisk begivenhet, eller en bygning. Avdukingen blir foretatt av Laila Steinsbekk, nyvalgt leder for Sanitetsforeningen i Trondheim.

Et lite foredrag om Fredrikke Maries liv og virke fremføres av Halldis Nergård, som her representerer 8. marskomiteen og Feministhuset i Trondheim.

De som vil, kan slå følge til Nidaros Pilegrimsgård og ta en kopp kaffe etterpå.

Alle er også hjertelig velkomne til å gå sammen med oss i Trondhjem sanitetsforening i 8. marstoget. Oppmøte på Torget kl. 17 – se etter N.K.S.-flagg!

Kvinnedagen 8. mars er en viktig kampdag. Vi har ikke likeverdige helsetjenester og vold mot kvinner er en av vår tids største likestillingsutfordringer. Som Norges største kvinneorganisasjon er det viktig at vi er synlige og tar ordet!

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få nytt og nyttig informasjon fra Trondhjem sanitetsforening rett på e-post! Husk å sjekke søppelpostkassen din hvis du er påmeldt og savner nyhetsbrev fra oss.

Felt merket med dette symbolet er påkrevd!

Vennligst huk av for hva du ønsker å høre fra oss i Trondhjem sanitetsforening:

Du kan melde deg av når som helst ved å klikke på lenken i bunnteksten i e-postene våre. Klikk her for informasjon om vår personvernerklæring.